PAM ry:n Ammuntavuorot – yleistä asiaa

PAM ry:n jäsenet voivat osallistua PAM ry:n järjestämille ammuntavuoroille. Ammuntavuoroja järjestetään sekä Raksilan palolaitoksella että Hiukkavaarassa. Vuoroista voidaan periä maksu. Tapahtumakalenterissa ilmoitetaan vuorojen ajankohta ja muut tiedot. Jokaisella vuorolla pidetään kilpailu mikä on myös PAM-Cupin osakilpailu.

Palolaitoksella ammutaan yleensä pienoispistooleilla ja satunnaisesti pienoiskivääreillä. Palolaitoksen radalla järjestettäviin ammuntoihin voivat osallistua kaikki. Palolaitoksella peritaan aina maksu jokaiselta ampujalta. Tällä maksulla katetaan osa PAM ry:n maksamasta vuoromaksusta.

Hiukkavaarassa ammutaan pienoispistooleilla, pistooleilla, kivääreillä ja haulikoilla. Hiukkavaaran vuoroista perityllä maksulla katetaan taulujen ja paikkatarrojen kuluja. Hiukkavaarassa ampujilta vaaditaan vakuutus, joko Reserviläisen ampummaturva tai SAL:in lisenssiin liittyvä vakuutus. Jos pidetään toiminnallinen vuoro (eli liikutaan aseen kanssa ammunnan aikana) niin jokaiselta osallistuvalta ampujalla on oltava suoritettuna Turvallisen ampujan kursssi (SRA tai IPSC) tai ammuttuna IDPA classifier. Jokaisella Hiukkavaarassa järjestettävällä vuorolla pyritään mahdollistamaan kortittomien ampujien osallistuminen vuorolle pitämällä joko erillinen harjoittelu ja/tai kisa missä ei liikuta, tai muokataan harjoitus heidän osaltaan semmoiseksi että ammunta suoritetaan paikaltaan.

Kaikilla PAM ry:n järjestämillä ampumavuoroilla on seuran kalustoa lainattavaksi ja omakustannushinnalla saa ostaa panoksia vuorolla käytettäväksi.

 

-HeikkiA

Category: Yleinen
Comments are disabled