Kerho

Posted on by

Pohjanmaan Akateeminen Maanpuolustusseura ry

Pohjanmaan Akateeminen Maanpuolustusseura ry (PAM), entiseltä nimeltään Oulun yliopiston reserviupseerit ry (OYRU) on Oulun yliopiston tukema, puoluepolitiikasta riippumaton vapaaehtoista maanpuolustustyötä tekevä reserviläis- ja maanpuolustusjärjestö. Jäsenistö koostuu pääosin Oulun yliopiston opiskelijoista – niin nykysistä kuin jo valmistuneistakin – sekä yliopiston henkilökunnasta.

Kerho on perustettu jo 22.3.1961 ja rekisteröity 28.5.1968, joten PAM kuuluu epäilemättä Oulun yliopiston vanhimpiin harrastejärjestöihin, eikä kolmensadan tuntumassa liikkuva jäsenmääräkään ole harrastejärjestöjen keskuudessa sieltä pienimmästä päästä. Reserviläis- ja maanpuolustusjärjestönä PAM kuuluu puolestaan Suomen Reserviupseeriliittoon (RUL) sekä Opiskelijain Reserviupseeripiiriin (ORUP). Yhteistyötä tehdään myös muiden Oulun alueella vaikuttavien reserviläis- ja maanpuolustuskerhojen ja kiltojen kanssa.

Jäsenilleen PAM tarjoaa muun muassa hyvät mahdollisuudet ammunnan harrastamiseen, ja ammunta onkin lähes aina ollut yksi seuramme säännöllisimmistä toimintamuodoista. Ammuntaharrastus kerhon puitteissa on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi sekä opiskelijankin kukkarolle sopivaksi. Kerhomme järjestää vuosittain kymmeniä erityyppisiä ohjattuja ampumavuoroja jäsenilleen. Näin ollen PAM on myös kaiken muun mukavan ohella myös käytännössä täysiverinen ampumaseura.

Mikset jo liity? Ota yhteyttä jäsenvastaavaan…